Pepparnötter, glutenfria

Pepparnötter, glutenfria

Av:
30 min
50 kakor
Knapriga, pyttesmå kakor som hör julen till. Enkla att göra och kryddiga och goda att äta. Tänk bara på att degen ska stå i något dygn innan kakorna kan gräddas! Femtedels ägget kan ersättas direkt med NoEgg.
Annons

Ingredienser

    1. 20 g smör
    2. 20 g strösocker
    3. 55 g sirap, ljus
    4. 1/5 ägg
    5. 1 krm kardemumma, mald
    6. 1 krm nejlikor, malda
    7. 2 dl glutenfri mjölmix
    8. 3 krm bikarbonat

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop smör och socker tills det blir krämigt och tillsätt övriga ingredienser i tur och ordning.

    2. 2.

      Avsluta med mjöl och bikarbonat och arbeta smidigt. Plasta degen och låt vila i kylskåp i minst ett dygn.

    3. 3.

      Vid gräddning: Sätt ugnen på 175 grader och rulla degen till mycket små bollar.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Pepparnötterna ska bli gyllene, men inte brännas för då smakar de lätt bränt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?