Pepparmintsmaränger

Pepparmintsmaränger

70 min
30 Stycken
Små söta maränger som smakar mint - gott!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Barnkalas, Maränger
Annons

Ingredienser

    1. 100 g stora äggvitor
    2. 200 g strösocker
    3. 0.15 tsk pepparmintsextrakt (ev. mer om så önskas)
    4. röd färgpasta

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 140°.

    2. 2.

      Rita på ett bakplåtspapper cirklar med 4 cm i diameter samt några centimeters avstånd mellan cirklarna. Lägg papperet upp och ner på en plåt och ställ åt sidan.

    3. 3.

      Lägg äggvitorna i en metall- eller glasskål tillsammans med socker och ställ över ett sjudande vattenbad. Låt vitorna komma upp till 60° och se till att sockret löser sig. Vispa marängen kall, cirka 10 minuter.

    4. 4.

      Tillsätt pepparmintsextrakt, lite i taget; smaka av och prova dig fram. Använd en spritspåse av plast tillsammans med en stjärntyll med cirka 1/2–1 cm i diameter.

    5. 5.

      Pensla med röd färgpasta tre ränder på insidan av spritspåsen. Tillsätt marängen försiktigt i spritspåsen och spritsa därefter ut marängen på ditt förberedda papper.

    6. 6.

      Grädda marängerna krispiga men utan att de får färg, cirka 20–30 minuter; gräddningstiden varierar beroende på hur stora maränger du väljer att göra. Känn efter att de torkat; de kan vara lite fuktiga i mitten, men kommer att bli härligt sega när de fått stå några timmar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?