Pepparkakssticks med pistasch

Pepparkakssticks med pistasch

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
40 st
Spröda och lättbakade sticks som är goda att doppa i en sås av riven ädelost och crème fraiche, garnerad med granatäppelkärnor. (Degen ska gärna stå ett dygn i kyl innan den kavlas ut).
Fler recept på:
Advent, Jul, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 75 g mjukt smör
    3. 11/4 dl strösocker
    4. 1/4 dl sirap
    5. 1 tsk malen ingefära
    6. 1/2 msk malen kanel
    7. 1/2 tsk malen kryddnejlika
    8. 1/2 tsk malen kardemumma
    9. 3/4 tsk bikarbonat
    10. 1/2 dl vatten
    11. 31/2 dl vetemjöl
    12. 1/2 dl hackade pistaschnötter
  1. Pensling

    1. 1 st uppvispat ägg

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör, socker och sirap till en smet, gärna med elvisp. Blanda ner samtliga kryddor och bikarbonat. Tillsätt vatten och arbeta in mjölet. Arbeta samman till en deg, täck över och låt den vila svalt i kylen i 1 dygn.

    2. 2.

      Ta fram degen ca 1 tim innan du ska kavla ut den.

    3. 3.

      Kavla ut degen till en tunn platta på mjölat bakbord med lätt mjölad kavel. Strö ut pistaschnötterna på degen och kavla in nötterna.

    4. 4.

      Sporra ut degremsor som är ca 1 1/2 –2 cm breda och ca 20 cm långa. Lyft försiktigt upp pinnarna med hjälp av en stekspade och placera på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

Fler recept på:
Advent, Jul, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?