Pepparkakssotad kallrökt lax med ingefärsyoghurt

Pepparkakssotad kallrökt lax med ingefärsyoghurt

Av: / Foto: Christina Uhlin
25 min
6 personer
Kan serveras på buffébordet eller som tilltugg till minglet.
Fler recept på:
Jul, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 300 g kallrökt lax i bit
    2. ca 10 pepparkakor
    3. olja till stekning
    4. Ingefärsyoghurt
    5. 1 dl tjock naturell yoghurt, 10%
    6. ca 5 cm färsk ingefära
    7. salt och peppar
    8. rivet skal av 1/2 citron
    9. Garnering
    10. rivet skal av 1/2 citron
    11. pepparkakssmulor

Gör så här

    1. 1.

      Krossa pepparkakorna fint.

    2. 2.

      Dela laxen i 3 längder, ca 3 cm breda. Rulla dem i pepparkakskrosset så att fiskköttet täcks väl.

    3. 3.

      Halstra laxbitarna snabbt i en het panna med lite olja, tills de får fin färg runtom. Var försiktig, det går snabbt! Ställ åt sidan.

    4. 4.

      Skala ingefäran och riv den fint. Rör ner i yoghurten. Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal.

    5. 5.

      Servering: Skär laxen i ca 3 cm tjocka bitar med vass kniv. Toppa med ingefärsyoghurten. Garnera med rivet citronskal och pepparkakssmulor.

Fler recept på:
Jul, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?