Pepparkakssandwich

Pepparkakssandwich

Av: / Foto: Pontus Ferneman
90 min
60 st
Mumsiga och juliga kakor - favorit för stora och små.
Fler recept på:
Bakelser, Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 200 g smör
    3. 1½ dl strösocker
    4. ¾ dl ljus sirap
    5. 1 msk malen kanel
    6. 1 msk malen ingefära
    7. 1 tsk malda nejlikor
    8. 1 st ägg
    9. 50 g mandelsplitter el skållad & strimlad sötmandel
    10. ½ msk bikarbonat
    11. 6½–7 dl vetemjöl
  1. Fyllning

    1. 1 st rivet limeskal
    2. 2 msk florsocker
    3. 200 g färskost, tex philadelphiaost

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret med socker och sirap. Ta från värmen. Tillsätt kryddorna. Låt svalna.

    2. 2.

      Tillsätt ägg och mandel. Blanda bikarbonaten med lite av mjölet och rör i det. Tillsätt resten av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg.

    3. 3.

      Rulla ut två längder à ca 40 cm. Tryck till så att längderna får trekantig form. Låt ligga i kylen, gärna över natten.

    4. 4.

      Skär degrullarna i tunna skivor, 3–5 mm. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Grädda mitt i ugnen, 5–7 min. Låt svalna.

    5. 5.

      Fyllning: Blanda färskost, florsocker och limeskal. Lägg samman kakorna två och två med kräm emellan.

Tips från kocken

Bred på krämen precis före servering annars blir kakorna mjuka.
Fler recept på:
Bakelser, Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?