Pepparkaksrutor med frosting

Pepparkaksrutor med frosting

Av:
18 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Rutor

    1. 150 g smör
    2. 3 dl strösocker
    3. 3 st ägg
    4. 4 dl vetemjöl
    5. 1 ½ tsk bikarbonat
    6. 1 tsk kanel
    7. 1 tsk kryddnejlika
    8. 1 tsk ingefära
    9. 1 tsk kardemumma
    10. 1 ½ dl gräddfil
    11. Ugn 175°
  2. Frosting

    1. 100 g philadelphiaost
    2. 100 g rumsvarmt smör
    3. 3 ½ dl florsocker
    4. 1 tsk vaniljsocker
    5. ½ dl hackade nötkärnor eller bär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en liten långpanna, 22 x 32 cm eller klä den med bakpapper.

    2. 2.

      Rör smöret och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

    3. 3.

      Blanda samman alla de torra ingredienserna och siktna ner i smeten. Tillsätt sist gräddfilen och rör varsamt smeten slät.

    4. 4.

      Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 min. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.

    5. 5.

      Blanda samman alla ingredienserna till frostingen till ett slät kräm. Bre ut krämen jämnt över kakan. Strö över de hackade nötkärnorna eller bären. Skär upp i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?