Pepparkaksrutor med citronfrosting

Pepparkaksrutor med citronfrosting

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
35 bitar
Fina och fantastisk goda!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör eller margarin
    2. 4 dl socker
    3. 4 ägg
    4. 2 msk pepparkakskrydda
    5. 6 dl vetemjöl
    6. 2 tsk bikarbonat
    7. finrivet skal och saft av 1/2 citron
    8. 2 dl gräddfil
  1. Frosting

    1. 300 g cream cheese, t ex philadelphia
    2. 100 g rumsvarmt smör eller margarin
    3. 1 dl florsocker
    4. 1 dl lemon curd
  2. Garnering

    1. citronskalsstrimlor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.

    2. 2.

      Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.

    3. 3.

      Tillsätt pepparkakskryddan och sikta ner mjöl och bikarbonat. Tillsätt därefter finrivet citronskal, saft och gräddfil. Rör varsamt smeten slät.

    4. 4.

      Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

    5. 5.

      Rör samman cream cheese, rumsvarmt smör och florsocker till en slät kräm. Tillsätt lemon curd och rör åter krämen slät.

    6. 6.

      Bre krämen över den kalla kakan och skär upp i bitar, eller skär först upp bitarna och spritsa på krämen. Garnera med strimlor av citronskal.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?