Pepparkaksrutor

Pepparkaksrutor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 min
20
Under det krämiga täcket döljer sig en saftig och mjuk pepparkaka med lingon.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 100 g smör
    3. 3 st ägg
    4. 1½ dl strösocker
    5. 1½ dl farinsocker
    6. 3 dl vetemjöl
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 2 tsk malen kanel
    9. 1 tsk malen ingefära
    10. 1 tsk malda nejlikor
    11. 1½ dl filmjölk
    12. 1 dl lingon
  1. Glasyr

    1. 100 g mjukt smör
    2. 150 g färskost, tex philadelphiaost
    3. 2 dl florsocker
    4. 1½ tsk vaniljsocker
    5. 2 tsk pressad citronsaft
  2. Garnering

    1. lingon

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret och filmjölken.

    3. 3.

      Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20x25 cm, med bakpapper. Strö över lingonen.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna.

    5. 5.

      Glasyr: Vispa ihop smör, färskost, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Bred glasyren på kakan. Skär i rutor. Garnera med lingon strax före servering.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?