Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
8 bitar
En julig pepparkaksrulltårta med lingongrädde.
Fler recept på:
Advent, Jul, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 3 ägg
    2. 1 1/2 dl strösocker
    3. 2 dl vetemjöl
    4. 1 tsk malen ingefära
    5. 2 tsk malen kanel
    6. 1 tsk kryddnejlika
    7. 1 tsk bikarbonat
    8. 2 msk filmjölk
  1. Fyllning

  2. Dekoration

    1. 1 dl vispgrädde
    2. några lingon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienser och vänd ner, avsluta med att röra ner filmjölken.

    3. 3.

      Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vik upp kanterna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Sockra och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Pensla med vatten och dra bort gräddningspapperet. Låt svalna under fuktig handduk.

    4. 4.

      Vispa grädden och blanda i lingonsylten. Bred lingongrädden på kakan och rulla ihop. Lägg i frysen och ta fram 1/2 timme före serveringen.

    5. 5.

      Vispa grädden till dekorationen, spritsa små toppar och lägg på lingon.

Fler recept på:
Advent, Jul, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?