Pepparkaksrulltårta med lingonfyllning

Pepparkaksrulltårta med lingonfyllning

Av: / Foto: Erik Karlsson
30 min
10 bitar
Kan serveras som vanlig rulltårtsskivor men även skäras i sneda bitar som en tårta.
Fler recept på:
Bakelser, Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 2 dl vetemjöl
    3. 1 1/2 tsk bakpulver
    4. 1 tsk malen ingefära
    5. 1 tsk kanel
    6. 3 st ägg
    7. 1 1/2 dl strösocker
    8. 1 1/2 dl riven morot
    9. 1/2 dl mjölk
  1. Fyllning

    1. 250 g mascarpone
    2. 1 1/2 dl rårörda lingon
  2. Garnering

    1. 1 1/2 dl vispgrädde
    2. lingon

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölblandning, morötter och mjölk.

    3. 3.

      Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

    4. 4.

      Strö socker på ett bakplåtspapper, stjälp upp kakan. Dra bort papperet som kakan bakats på. Låt kallna under en handduk.

    5. 5.

      Blanda mascarpone och lingon och bred på kakan, rulla samman från långsidan.

    6. 6.

      Vispa grädden, spritsa klickar av grädden på tårtan och lägg ett lingon i varje klick.

Tips från kocken

Är bakplåtspapperet svårt att få bort, dra med fuktig trasa över.
Fler recept på:
Bakelser, Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?