Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting

Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Rulltårta

    1. 4 st Ägg
    2. 2 dl Socker
    3. 1 dl Potatismjöl
    4. 2 tsk Bakpulver
    5. 1 msk Pepparkakskrydda
  2. Lingonfrosting

    1. 75 gr Smör
    2. 100 gr Färskost
    3. 2 msk Lingonsylt
    4. 100-125 gr Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och socker fluffigt!

    2. 2.

      Rör ihop de torra ingredienserna. Sikta ned dem i äggfluffet och rör ihop till en slät smet.

    3. 3.

      Bred ut på bakplåtspapper (30x40 cm) på plåt.

    4. 4.

      Grädda 6-7 minuter i ugn, 225 grader.

    5. 5.

      Sockra på ytan och vänd upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och låt den svalna.

    6. 6.

      Vispa ihop ingredienserna till frostingen, ta lite florsocker i taget.

    7. 7.

      Bred ut frostingen på kakan, eventuellt med lite extra lingonsylt och rulla ihop till en rulltårta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?