Pepparkaksdeg

Pepparkaksdeg

Av: / Foto: _matgladje_
Ett recept från gammelmormor. Blir väldigt stor sats men den går att dela upp i mindre bitar och frysa in
Annons

Ingredienser

    1. 2 1/2 liter Vetemjöl
    2. 1 msk Bikarbonat
    3. 500 g Smör
    4. 6 dl Strösocker
    5. 3 dl Ljus sirap
    6. 2-3 msk Malen kanel
    7. 2-3 msk Malen ingefära
    8. 1/2 msk Malen kryddnejlika
    9. 1 st Ägg
    10. 3 dl Vispgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Blanda mjöl och bikarbonat. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna. Vispa grädden halv lös. Vispa upp ägget lätt. Tillsätt socker, sirap, kryddor, grädde och ägg. Arbeta in mjölblandningen i smeten och arbeta tills den är jämn och smidig. Låt den stå kallt till följande dag eller längre.

    2. 2.

      Gräddas 200 grader 5-10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?