Pepparkaksbrulé med apelsinkräm

Pepparkaksbrulé med apelsinkräm

90 min
6 portioner
Fantastiskt god crème brûlée med smak av pepparkaka, toppat med en härligt fräsch apelsinkräm.
Fler recept på:
Efterrätt, Advent, Jul
Annons

Ingredienser

  1. Pepparkaksbrulé

    1. 1 dl mjölk
    2. 1 st kanelstång
    3. 1 tsk malda nejlikor
    4. 2 cm färsk riven ingefära
    5. 80 g äggula (1 ½ ägg)
    6. 70 g socker
    7. 280 g grädde
  2. Apelsinkräm

    1. 2 st gelatinblad
    2. 180 g apelsin (färskpressad juice)
    3. 180 g socker
    4. 180 g ägg
    5. 2 st apelsin ( rivet skal)

Gör så här

    1. 1.

      Brulé: Koka mjölken med kryddorna. Vispa ner äggula och socker, och sjud smeten till 82°. Sila smeten och rör ner grädden. Värm ugnen till 90°. Fördela smeten i 6 formar och baka bruléerna i 45–60 minuter (beroende på hur stora formarna är); när du skakar försiktigt på formen ska brulén vara fast.

    2. 2.

      Apelsinkräm: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm apelsinsaft, socker, ägg och apelsinzest tills första bubblan uppstår och krämen tjocknar. Tillsätt då gelatinet och ställ krämen kallt.

    3. 3.

      Servering: Servera apelsinkrämen tillsammans med pepparkaksbrulén.

Fler recept på:
Efterrätt, Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?