Pepparkaksbrownies

Pepparkaksbrownies

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
20 st
Med mjukseg konsistens, knapriga nötter och smak av pepparkaka blir dessa läckerbitar snabbt julens nya favoriter!
Fler recept på:
Brownies, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 150 g mjukt smör
    3. 175 g mörk choklad
    4. 2½ dl strösocker
    5. 3 st ägg
    6. 2 dl vetemjöl
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 1 krm salt
    9. 2 tsk pepparkakskrydda
    10. 25 g grovt hackade pistaschnötter
  1. Garnering

    1. 30 g vit choklad
    2. 30 g mörk choklad
    3. hackade pistaschnötter

Gör så här

    1. 1.

      Smält chokladen. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver, salt, pepparkakskryddor och nötter och rör ner blandningen i smeten tillsammans med chokladen.

    2. 2.

      Bred ut smeten i en form, ca 20x30 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna.

    3. 3.

      Garnering: Smält vit och mörk choklad var för sig och ringla på kakan. Strö över nötterna. Skär kakan i rutor.

Fler recept på:
Brownies, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?