Pepparkaksbiscotti

Pepparkaksbiscotti

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
60 stycken
Knapriga pepparkaksbiscotti!
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 2 dl brun farin
    3. 1 dl strösocker
    4. 3 ägg
    5. 3 tsk bakpulver
    6. 7 dl vetemjöl
    7. 1/2 tsk malda kryddnejlikor
    8. 1 msk malen kanel
    9. 1 msk malen ingefära
    10. 1 tsk kardemumma
    11. 3 dl hasselnötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Rör smöret tillsammans med farin och socker, tillsätt ett ägg i taget. Blanda bakpulver, vetemjöl och kryddor, vänd ner i smör- och sockerblandningen. Arbeta i hasselnötterna.

    3. 3.

      Lägg degen på mjölat bakbord, forma till fyra längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 minuter. Låt svalna något.

    4. 4.

      Sänk temperaturen till 100 grader.

    5. 5.

      Skär i sneda bitar, 15 stycken per längd, och torka i ugn 20 minuter.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?