Pepparkaksbiscotti

Pepparkaksbiscotti

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
40 st
Knapriga pepparkaksbiscotti. Förvara skorporna i en burk med tättslutande lock så håller de sig knapriga längre.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°, 100°
    2. 150 g mjukt smör
    3. 1½ dl råsocker
    4. 1 dl strösocker
    5. 3 st ägg
    6. 5¼ dl vetemjöl
    7. 2 tsk malen kanel
    8. 1½ tsk malen ingefära
    9. 1 tsk malen kardemumma
    10. 1 tsk malda nejlikor
    11. 1 msk bakpulver
    12. 75 g grovt hackad mörk choklad
    13. 2 dl rostade hasselnötter

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

    2. 2.

      Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Rör ner det samt choklad och nötter i smeten. Arbeta ihop till en ganska lös deg.

    3. 3.

      Dela degen i 3 delar. Rulla ut till längder. Lägg på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen, i 200°, 20 min. Sänk värmen till 100°.

    4. 4.

      När längderna svalnat lite, skär dem i sneda skivor. Lägg dem med snittytan upp och låt dem torka i ugnen i minst 20 min.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?