Pepparkakor med ostkräm

Pepparkakor med ostkräm

Av: / Foto: Anders Norrsell
15 min
12 port
Torkad frukt, nötter och krämig mascarponeost på pepparkaka är en härlig kombination.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 12 st pepparkakor
  1. Ostkräm

    1. 1/2 st vaniljstång
    2. 150 g mascarponeost
    3. 1 msk flytande honung
    4. 2–3 msk pressad apelsinjuice
    5. 1 dl torkad frukt (aprikoser, tranbär, gojibär)
    6. 1 dl nötter (hasselnötter, pistasch, valnötter)

Gör så här

    1. 1.

      Lägg upp pepparkakorna på ett serveringsfat.

    2. 2.

      Ostkräm: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda samman mascarponeost, honung, vaniljfrön och apelsinjuice.

    3. 3.

      Strimla eller hacka frukten och nötterna. Blanda ner i ostkrämen, spara lite till dekoration. Klicka krämen på pepparkakorna.

    4. 4.

      Dekorera med den sparade frukten och nötterna.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?