Pepparkakor med kristyr

Pepparkakor med kristyr

Av: / Foto: Pontus Ferneman
120 min
150 st
Klassiska pepparkakor dekorerade med kristyr - bara fantasin som sätter gränser!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 250 g mjukt smör
    3. 3 dl strösocker
    4. 1 dl ljus sirap
    5. 1¼ dl vispgrädde
    6. 2½ msk malen kanel
    7. 1½ msk malen ingefära
    8. 2 tsk malda nejlikor
    9. 2 tsk malen kardemumma
    10. ½ msk bikarbonat
    11. 1 liter vetemjöl
  1. Kristyr

    1. 3½–4 dl florsocker
    2. 1 st äggvita

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila svalt till nästa dag eller längre.

    2. 2.

      Kavla ut degen tunt, 2–3 mm. Ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakpapper.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen, 7–8 min. Låt svalna.

    4. 4.

      Kristyr: Vispa florsocker och äggvita till en vit och seg glasyr. Garnera pepparkakorna. Låt stelna.

Tips från kocken

Spritsa fina mönster och skriv namn på pepparkakorna så kan de användas som placeringskort på julens alla bjudningar.
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?