Pepparkakor med citron och ingefära

Pepparkakor med citron och ingefära

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
100 st
Extra mycket ingefära och en förnimmelse av citron gör de här knapriga pepparkakorna extra goda.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 100 g smör, rumsvarmt l
    3. 1½ dl strösocker
    4. 1 dl farinsocker
    5. ¾ dl ljus sirap
    6. 1 dl vispgrädde l
    7. 1 tsk fnrivet citronskal
    8. 2 msk citronsaf
    9. 2 msk mald ingefära
    10. 5½ dl vetemjöl
    11. 2 tsk bikarbonat
    12. mandelspån

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Rör ihop smör, socker och farinsocker till en porös smet.

    3. 3.

      Tillsätt sirap, grädde, citronskal, citronsaft och ingefära. Blanda vetemjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten. Degen ska vara ganska kladdig, men inte flytande.

    4. 4.

      Linda in degen i plastfilm och låt den vila i kyl minst 1 timme.

    5. 5.

      Forma små bollar och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något och tryck fast några mandelspån på varje kaka. Grädda mitt i ugnen cirka 7 minuter.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?