Pepparkakor

Pepparkakor

Av: / Foto: Bea
40 min
70 St
Goda, glutenfria pepparkakor
Annons

Ingredienser

    1. 75 G Smör
    2. 0,5 Dl Strösocker
    3. 0,25 Dl Farinsocker
    4. 0,5 Dl Ljus sirap
    5. 1 Msk Malen kanel
    6. 0,5 Msk Malen ingefära
    7. 0,5 Msk Malen kryddnejlika
    8. 0,5 Msk Malen kardemumm
    9. 1 Tsk Fiberhusk
    10. 0,5 Dl Kallt vatten
    11. 1 St Ägg
    12. 0,75 Tsk Bikarbonat
    13. 6,5 Dl Mjölmix

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner strösocker, farinsocker, sirap och kryddor. Låt koka upp och ta av kastrullen från plattan. Tillsätt fiberhusk och vatten. Låt stå och svalna ca. 20 minuter. Rör ner ägget och mjölmixen blandad med bikarbonatet. Arbeta degen i några minuter i assistenten. Den ska vara ganska lös. Slå in degen i plastfolie och lägg i plastpåse i kylen. Låt vila minst ett dygn, gärna 3 dygn.

    2. 2.

      Arbeta degen smidig på bakbord med silikonduk eller potatismjöl. Kavla tunt och stansa ut kakor. Baka av mitt i ugnen, 200 grader i ca. 5-7 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?