Pepparkakor

Pepparkakor

90 min
1 sats
Recept på klassiska pepparkakor, som här har fått en lyxig touch med sirap, ingefära, kanel, nejlika och kardemumma.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 1.5 dl mörk sirap
    3. 3 dl strösocker
    4. 1.5 dl vispgrädde
    5. 1 msk malen ingefära
    6. 1 msk malen kanel
    7. 1 msk malda kryddnejlikor
    8. 0.5 msk malen kardemumma
    9. 1 msk bikarbonat
    10. 11 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Lägg smör, sirap och socker i en kastrull; värm tills allt har smält. Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om.

    2. 2.

      Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl cirka 1 dygn.

    3. 3.

      Dag 2: Ta fram degen 1 timme före utbakning. Sätt ugnen på 200°.

    4. 4.

      Kakor: Kavla ut resten av degen tunt på mjölat bakbord och stansa ut kakor. Gör ett hål i dem med hjälp av t ex ett sugrör och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i cirka 8 minuter mitt i ugnen. Om hålet svällt igen när de gräddas, utvidga hålet medan de fortfarande är varma. Låt svalna.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?