Pepparkaka, mjuk. Vegansk och glutenfri

Pepparkaka, mjuk. Vegansk och glutenfri

Av:
40 min
10 bitar
En saftig, mjuk pepparkaka som är enkel att göra och gudomligt god! Mjölmixen kan ersättas med 3,6 dl annat mjöl. Utmärkt julfika och bra som bas till andra kakor också!
Annons

Ingredienser

    1. 1,2 dl sojamjölk
    2. 12 ml äppelcidervinäger
    3. 90 g farinsocker
    4. 216 g Semper fin mix
    5. 6 ml bikarbonat
    6. 1-2 msk pepparkakskrydda
    7. en nypa salt
    8. 2 dl rapsolja
    9. 2 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en 18 cm (diameter) stor springform.

    2. 2.

      Blanda sojamjölk och vinäger och låt det skära sig under några minuter. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.

    3. 3.

      Rör ner olja, mjölkblandningen och vatten i bunken och häll över i springformen. Oroa dig inte om smeten ser separerad ut - det blir bra sedan!

    4. 4.

      Grädda kakan mitt i ugnen i 22-27 minuter. Känn med en provsticka som ska komma ut torr om kakan är klar.

    5. 5.

      Låt svalna innan servering. En frosting passar bra på, eller så äter du bara kakan som den är!

Är innehållet i detta recept olämpligt?