Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

Penne Rigate med rökt sidfläsk och körsbärstomater

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 gram rökt sidfläsk
    2. 75 gram hackad gul lök
    3. 75 gram parmesan
    4. 1,5 dl grädde
    5. 2 msk tomatpuré
    6. 200 gram halverade körsbärstomater
    7. 2 msk olivolja
    8. 1 burk Barilla tomatsås all'Arrabbiata

Gör så här

    1. 1.

      Värm en stekpanna till medeltemperatur. Tillsätt ev. en msk olivolja (kan uteslutas om man använder teflonpanna). Tärna det röka fläsket i 1x3 cm stora bitar. Bryn i medelvarm panna tills fettet blivit genomskinligt och fått stekyta, ca 3-4 minuter. Ta åt sidan π av det brynta sidfläsket till garnityr innan du fortsätter med såsen.

    2. 2.

      Tillsätt den hackade löken och de halverade körsbärstomaterna, samt tomatpuré. Tillsätt Arrabbiatasåsen, samt ev. lite vatten för att späda såsen. Låt koka 3 minuter.

    3. 3.

      Häll på grädden, vänd ner pastan, riv över parmesan. Lägg upp på tallrik och garnera med extra parmesan och brynta sidfläsktärningar. Servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?