Penne med sardeller

Penne med sardeller

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
2 portioner
Tomatsås med fin sälta från sardeller, som toppas med fetaost och svarta oliver.
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Basilika, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kort pasta, t ex penne eller farfalle
    2. 4 st vitlöksklyftor, finhackade
    3. 4 st sardeller, finhackade
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 burkar körsbärstomater à 400 g
    6. salt och nymald svartpeppar
    7. 1 tsk oregano
    8. 40 g färsk spenat
    9. 150 g fetaost
    10. svarta oliver
    11. ev färsk basilika

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan.

    2. 2.

      Fräs vitlök och sardeller i olja några minuter. Häll i tomater och låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.

    3. 3.

      Blanda pastan med tomatsåsen och spenat.

    4. 4.

      Toppa med fetaost, oliver och basilika.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Basilika, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?