PASTA Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull undr tiden som tomatsåsen tillreds.
Lägg ner pastan så att den är färdigkokt al dente, samtidigt som tomatsåsen är klar. Låt den rinna av i ett durkslag.
TOMATSÅS Värm olivolja i en kastrull, tillsätt gul lök och vitlök och fräs dem 3-4 minuter utan att de tar färg.
Häll i tomater och vin, tillsätt basilika, socker och salt.
Koka såsen under tiden som köttbullarna tillreds.
KÖTTBULLAR: Häll i brödsmulor i en skål, skeda över lite vatten och rör om.
Lägg i köttfärsen och rör i ägg, parmesanost,persilja, olivolja och smaka av med salt och peppar.
Rör samman allt och forma sedan färsen till stora köttbulla, ca 12 stycken.
Under tiden pastan kokar, hetta upp solrosolja i en stekpanna.
Fritera köttbullarna runt om i ca 5 minuter. Vänd dem med två matskedar så att de får fin stekyta runt om.
Lyft över köttbullarna på hushållspapper och låt dem rinna av någon minut.
Ta upp lök och vitlök ur tomatsåsen.
Lägg försiktigt ner köttbullarna och låt dem puttra i såsen några minuter.
SERVERING: Servera pastan med köttbullarna vid sidan om, häll tomatsås på pastan och strö över lite parmesantost.