Pavlovarulle med granatäpple

Pavlovarulle med granatäpple

Av: / Foto: Ralph Månsson
40 min
14 bitar
Försvinnande gos pavlovarulle med granatäpple.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Marängbotten

    1. 5 st äggvitor
    2. 1 tsk vitvinsvinäger eller ättiksprit, 12%
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 tsk majsstärkelse
  2. Fyllning och topping

    1. 4 dl vispgrädde
    2. 1 1⁄2–2 dl frysta granatäppelkärnor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 °C. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Vispa äggvitor och vinäger/ättiksprit i en ren torr skål till ett vitt och styvt skum.

    2. 2.

      Vispa i sockret lite i taget men spara de sista matskedarna och blanda med majsstärkelsen. Vispa ner stärkelseblandningen lite i taget och fortsätt vispa tills marängsmeten är hård och blank.

    3. 3.

      Bre ut smeten jämnt över bakpapperet och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills vitan börjar få lite färg.

    4. 4.

      Ta ut marängen. Stjälp upp på den på ett lätt sockrat bakpapper. Dra av papperet som den bakats på. Låt svalna.

    5. 5.

      Vispa grädden och stryk ett lager på marängbotten. Spara resten till garneringen. Lägg undan lite av granatäppelkärnorna till garneringen, strö resten över grädden och rulla ihop tårtan från långsidan

    6. 6.

      Lägg tårtan på ett fat med skarven neråt. Bre på resten av grädden och strö över granatäppelkärnorna. Servera tårtan genast.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?