Pavlova

Pavlova

240 min
8 Stycken
En riktigt klassiker som ingen kan motstå! Så smarrigt med färska bär.
Fler recept på:
Bröllop, Barnkalas, Efterrätt, Blåbär, Jordgubbar
Annons

Ingredienser

    1. 2 st Äggvitor
    2. 1.5 dl strösocker
    3. 1 krm Bakpulver
    4. 0.5 krm Salt
  1. fyllning

    1. 2 dl Vispgrädde
    2. 0.5 l färska bär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och salt. Klicka ut smeten i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Gör med en sked en fördjupning i mitten på varje. Sätt in marängerna i mitten av ugnen, stäng av den och grädda i minst 4 timmar utan att öppna luckan, gärna över natten.

    2. 2.

      Montering: Vispa grädden. Mosa hälften av bären och rör ner dem i grädden. Fyll marängerna med bärgrädden och garnera med resten av bären.

Är innehållet i detta recept olämpligt?