Pavlova

Pavlova

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 5 st äggvitor
    2. 2 ½ dl strösocker
    3. ½ krm salt
    4. 2 msk potatismjöl
    5. 1 msk vaniljsocker
    6. 1 tsk vitvinsvinäger
  2. Fyllning

    1. 1 ½ dl vispgrädde
    2. 2 dl vaniljkräm
  3. Topping

    1. - jordgubbar
    2. - blåbär

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett hårt skum.

    2. 2.

      Tillsätt resten av sockret och även salt och fortsätta vispa tills smeten är fast och glansig.

    3. 3.

      Blanda potatismjöl med vaniljsockret och rör ner, tillsätt vitvinsvinägern och vispa en liten stund till.

    4. 4.

      Rita en cirkel på ett bakplåtspapper med en liten tallrik, ca 20-25 cm i diameter. Klicka ut marängsmeten på bakplåtspappret och forma den rund. Dra med en spatel upp kanter på marängen.

    5. 5.

      Grädda i 1½ timme, först 225 grader när marängen precis ställs in, sänk sedan värmen direkt till 150 grader. När 1½ timme gått, stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen kallnat.

    6. 6.

      Vispa grädde. Vispa vaniljkräm och rör ner den i vispgrädden.

    7. 7.

      Fyll marängen med krämen och toppa med jordgubbar och blåbär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?