Patésnittar med pepparpäron

Patésnittar med pepparpäron

Av: / Foto: Ulla Alderin, Tine Guth Linse
85 min
20 stycken
Smarriga små tilltugg på festen.
Annons

Ingredienser

    1. 2 fasta päron
    2. 4 msk äppelcidervinäger
    3. 3 msk strösocker
    4. ½–1 tsk grovkrossad svartpeppar 200 g fn vilt- eller fågellevermousse/-pastej Ⓛ
    5. 20 skivor pumpernickel
  1. Garnering

    1. 1–2 dl rucola

Gör så här

    1. 1.

      Kärna ur päronen. Skala och skiva dem tunt.

    2. 2.

      Koka upp vinäger, socker och peppar i en vid gryta eller i en stekpanna. Sänk värmen och rör tills sockret har löst sig.

    3. 3.

      Lägg i päronskivorna och sjud 1 minut. Ta pannan från värmen och låt stå 1 timme.

    4. 4.

      Bred pastej på bröden, lägg på en eller två päronbitar på varje och dekorera med rucola.

Tips från kocken

Köp en god färdig paté.
Är innehållet i detta recept olämpligt?