Patatas a la rioja

Patatas a la rioja

Av: / Foto: Linn Fransson
30 min
4 portioner
Stuvad potatis med chorizo
Fler recept på:
Potatis, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. olivolja
    2. 1 st gul lök, skivad
    3. 2 st vitlöksklyftor, finhackade
    4. 2–3 st lagerblad
    5. 400 g glutenfri chorizo, skivad i ca 1 cm tjocka skivor
    6. koriander, hackad
    7. bladpersilja, hackad
    8. gräslök, hackad
    9. 5–6 st potatisar, skalade och tärnade
    10. 2 msk tomatpuré
    11. 2 st tomater, urkärnade och hackade
    12. 0,5 l oxbuljong

Gör så här

    1. 1.

      Hetta upp lök, vitlök, lagerblad och lite olivolja i en gjutjärnsgryta.

    2. 2.

      Efter ett par minuter när loken mjuknat lägger du i chorizo och örter.

    3. 3.

      När korven stekt i 4–5 minuter och satt sin röda färg på löken så fyller du på med potatis.

    4. 4.

      Låt allt stekas i cirka 5 minuter och tillsätt därefter tomatpuré, tomater och buljong.

    5. 5.

      Låt tomatblandningen sjuda ner till en tunnare sås i ca 10 minuter eller tills potatisen är klar. Smaka av med salt om det behövs.

Tips från kocken

Märk väl att vi har chorizo här; dubbelkolla att den är glutenfri när du handlar.
Fler recept på:
Potatis, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?