Pastasås med zucchini, aubergine och paprika

Pastasås med zucchini, aubergine och paprika

Av:
30 min
5 portioner
En vegetarisk pastasås gjord på grädde och krossade tomater, med smak av salvia och timjan. Perfekt att laga mycket av och värma upp senare. Tillsätt gärna kikärtor eller linser för högre proteininnehåll, men såsen blir lika god utan.
Annons

Ingredienser

    1. 5 port. pasta
    1. 1 st aubergine
    2. 1 st zucchini
    3. 1 st paprika
    4. 1 st gul lök
    5. 2 st vitlöksklyftor
    6. 1,5 msk salvia, torkad
    7. 400 g krossade tomater
    8. 1,5 dl vispgrädde
    9. ev 400 g röda linser, kokta
    10. ev 400 g kikärtor, kokta
    11. 1,5 dl vatten
    12. 2 msk tomatpuré
    13. 1 st grönsaksbuljontärning
    14. 1 msk vitvinsvinäger
    15. 1 tsk sambal oelek
    16. salt
    17. 1 kruka timjan, färsk
    18. olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Tärna aubergine, zucchini, paprika och gul lök i önskad storlek. Riv eller pressa vitlöksklyftorna.

    2. 2.

      Koka pastan någon minut kortare än i vanliga fall och stek de tärnade grönsakerna i olivolja i några minuter.

    3. 3.

      Tillsätt salvia och låt fräsa med och tillsätt till slut vitlök och låt fräsa med i cirka 2 minuter.

    4. 4.

      Häll av eventuella linser eller kikärtor och tillsätt dem, krossade tomater, vispgrädde, tomatpuré, buljongtärning, vinäger och sambal oelek. Skölj ur tomatburken med ungefär 1,5 dl vatten och tillsätt det också.

    5. 5.

      Låt koka ihop under lock i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer salvia.

    6. 6.

      Finhacka en kruka timjan och rör ner den kokta pastan i såsen. Låt puttra någon minut.

    7. 7.

      Strö timjan över pastasåsen och servera direkt. En fräsch sallad passar också bra till!

Är innehållet i detta recept olämpligt?