Pastasallad med pesto

Pastasallad med pesto

Av: / Foto: Sofie Larsson
30 min
4 Portioner
En veganska pastasallad med pesto med smak av solrostorkade plommontomater och en utsökt solrospesto
Annons

Ingredienser

  1. Generellt

    1. 12-16 Babyblomtomater
    2. 1 Msk Olja
    3. 1 Nypa Salt
    4. 4 Portioner Fulkornspasta
    5. 4-5 Tsk Solrospesto
    6. 1 Paket Ruccola
    7. 5 Msk Svarta oliver, urkärnade
  2. Solrospesto

    1. 3 Dl Basilika
    2. 1/2-1 Vitlöksklyfta
    3. 1 Dl Solrosfrön
    4. 1 Droppe Citronsaft
    5. 1 Krm Salt
    6. 8 Msk Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250 grader. Förbered peston. Mixa basilika och vitlök i en matberedare tills de är fint hackade. Tillsätt solrosfrön, citronsaft och salt och mixa till en smulig massa.

    2. 2.

      Häll stegvis i 4 msk olja medan du mixar. För över peston till en skål och späd ut med mer olja (cirka 4 msk) till en rinnig konsistens.

    3. 3.

      Lägg plommontomaterna i en ugnsform , ringla över olja och strö salt över. Blanda runt och rosta i ugnen i ca 15 min.

    4. 4.

      Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet, skölj och låt svalna medan du förbereder peston. Blanda pastan med lite av peston och vänd ner rostade tomater, ruccola och svarta oliver.

    5. 5.

      Smaklig måltid!

Är innehållet i detta recept olämpligt?