Pastasallad med grillade grönsaker och kyckling

Pastasallad med grillade grönsaker och kyckling

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 port
Generöst, vackert och lättlagat!
Fler recept på:
Sallad, Chili
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 4 st kycklingfiléer
    3. 1 krm chiliflakes
    4. 2 msk smör
    5. 1 knippe morötter
    6. 1 st squash
    7. 1 st röd paprika
    8. 1 st orange paprika
    9. 1 knippe grön sparris
    10. 2–3 msk rapsolja
    11. flingsalt
    12. 4 port nykokt pasta (penne, skruvar)
    13. 150 g sockerärter
  1. Senapsdressing

    1. 2 tsk skånsk senap
    2. 2 msk vit balsamvinäger
    3. 1 msk strösocker
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1/2 tsk svartpeppar
    6. 1 dl rapsolja
    7. 1/2 dl finhackade örtkryddor
  2. Garnering

    1. örtkryddor

Gör så här

    1. 1.

      Putsa kycklingen och dela i mindre bitar. Krydda med salt, peppar och chilikrydda. Bryn den runtom i smör i stekpanna. Flytta över till en ugnsform och stek mitt i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur på 70°.

    2. 2.

      Dela morötterna på längden om de är stora. Skiva squashen tunt. Kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Skär bort det yttersta på sparrisarna. Placera dem och de andra grönsakerna på en bakpappersklädd plåt. Ringla rapsoljan över. Blanda och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

    3. 3.

      Koka pastan enl anv på förp. Ansa och koka sockerärterna 3–5 min i lättsaltat vatten, spola av i kallt vatten.

    4. 4.

      Blanda pastan med grönsakerna och sockerärterna. Fördela på ett uppläggningsfat och lägg på kycklingen.

    5. 5.

      Senapsdressing: Blanda senap, vinäger, socker, salt och peppar i en skål. Rör tills allt lösts upp. Tillsätt oljan droppvis. Vänd ner örterna och rör om. Häll lite av dressingen över pastan och kycklingen. Garnera med kryddgrönt.

Fler recept på:
Sallad, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?