Pastarullar

Pastarullar

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
45 min
1 ugnsform
Smarrig pastarätt som lätt görs i en större ugnsform.
Fler recept på:
Basilika, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 200 g nötfärs
    3. 1 st gul lök
    4. 1/2 msk olja
    5. 3 dl krossad tomat
    6. 1 1/2 dl vatten
    7. 1/2 st tärning köttbuljong
    8. 1 msk tomatpuré
    9. 1 tsk basilika
    10. 1 tsk oregano
    11. salt
    12. peppar
    13. 250 g lasagneplattor
    14. 1 st vitlöksklyfta
    15. 1/2 tsk timjan
    16. 1/2 tsk socker
    17. 1 1/2 dl riven ost 17%

Gör så här

    1. 1.

      Stek 200 g nötfärs och ½ hackad gul lök i ½ msk olja.

    2. 2.

      Rör ner 1 dl krossad tomat, ½ dl vatten, ½ tärning köttbuljong och 1 msk tomatpuré.

    3. 3.

      Krydda med ½ tsk basilika, ½ tsk oregano, salt och peppar.

    4. 4.

      Klicka ut röran på 250 g färska lasagneplattor, rulla ihop och lägg i ugnsform med skarven neråt.

    5. 5.

      Koka upp 2 dl krossad tomat, 1 dl vatten, 1 finriven vitlöksklyfta, ½ tsk oregano, ½ tsk timjan, ½ tsk socker, salt och peppar. Sjud 5 min.

    6. 6.

      Häll såsen över pastarullarna och strö över 1½ dl (60 g) riven ost 17°%. Tillaga i 225° ca 20 min.

Fler recept på:
Basilika, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?