Pastagratäng med grönkål, svamp och bacon

Pastagratäng med grönkål, svamp och bacon

Av: / Foto: Emma Eriksson
60 min
4 personer
En riktigt smarrig pastagratäng med grönkål, svamp och bacon.
Fler recept på:
Svamp, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 200 g pasta, till exempel radiatori eller fusilli
    2. 100 g grönkål
    3. 250 g champinjoner
    4. smör till stekning
    5. salt, peppar
    6. 100 g cheddarost, riven
    7. 1 pkt bacon, 140 g
  1. Sås

    1. 25 g smör
    2. 3 msk vetemjöl
    3. 6 dl mjölk (3%)
    4. salt, peppar
    5. en nypa malen muskot
    6. 1/2 msk dijonsenap
    7. 2 dl crème fraiche (34 %)
  2. Garnering

    1. färska örter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Repa grönkålen och förväll 2 minuter i saltat vatten. Låt rinna av.

    3. 3.

      Kvarta champinjonerna och stek dem gyllene i smör under omrörning. Salta och peppra.

    4. 4.

      Såsen: Smält smöret till såsen. Vispa ner mjölet i smöret.

    5. 5.

      Vispa sedan ner mjölken lite i taget så att du får en klumpfri sås. Låt sjuda under omrörning i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskot.

    6. 6.

      Vispa ner crème fraiche och senap.

    7. 7.

      Blanda pasta, grönkål och svamp och lägg i en smord ugnsform. Häll över bechamelsås.

    8. 8.

      Strö över riven ost och lägg ut baconskivor på toppen.

    9. 9.

      Gratinera i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Garnera med örter vid servering.

Fler recept på:
Svamp, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?