Pasta rosso med bönsallad

Pasta rosso med bönsallad

Av: / Foto: ica.se
20 min
4 portioner
Den här pasta rosson med bönsallad är en krämig rätt med smak av chili och den färgglada salladen är ett perfekt tillbehör.
Annons

Ingredienser

  1. Pasta

    1. 0,5 st rödlök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 400 g morötter
    4. 1 msk olja
    5. 400 g krossade tomater
    6. 2 dl iMat fraiche
    7. 2 tsk paprikapulver
    8. 0,5 tsk chilipulver
    9. 0,5 kruka oregano
    10. salt och peppar
    11. valfri pasta
  2. Bönsallad

    1. 380 g vita bönor
    2. 0,5 st rödlök
    3. 65 g ruccola
    4. 1 tsk olivolja
    5. 1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Pasta: Skala lök, vitlök och morötter. Hacka löken och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt tomatkross, fraiche, paprikapulver och chilipulver och låt såsen koka ca 15 minuter.

    2. 2.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    3. 3.

      Mixa såsen slät med stavmixer. Krydda med oregano och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Bönsallad: Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Skiva löken och blanda den med bönor och ruccola. Ringla över olivolja och vinäger. Salta och peppra.

    5. 5.

      Blanda såsen med pastan och servera med bönsalladen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?