Pasta rigatoni med entrecôte i krämig sås

Pasta rigatoni med entrecôte i krämig sås

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Kött

    1. 2 skivor Entrecôte
  2. Grönsaker

    1. 1 st Gul lök
    2. 1/2 st Purjolök
    3. 2 st Vitlöksklyftor
    4. Persilja
  3. Mejeri

    1. 2 dl Grädde
  4. Skafferi

    1. 1 msk Grönsaksfond
    2. 1 msk Oxfond
    3. Salt
    4. Peppar
    5. 8 dl Vatten
    6. 350 g Barilla rigatoni

Gör så här

    1. 1.

      Skiva lök, finhacka vitlök och fräs på i het panna med smör eller olja.

    2. 2.

      Strimla entrecôte i mindre skivor och lägg ner i pannan när löken blivit mjuk och genomskinlig.

    3. 3.

      Låt köttet få ta färg och tillsätt därefter fond och vatten så det precis täcker köttet. Låt bräsera på medelvärme utan lock i ca 40-50 minuter. Tillsätt mer vatten allteftersom det kokar bort.

    4. 4.

      När köttet är mört och går att dela lätt, sänk värmen och slå i grädden som får puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Koka pastan enl. anvisning.

    6. 6.

      Vänd ner pastan i stekpannan och späd ev. med lite av pastavattnet som även reder såsen tack vare stärkelsen från pastan.

    7. 7.

      Strö över finhackad persilja och servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?