Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Av:
15 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Pasta

    1. 300 G Pasta, gärna linguine eller spaghetti
    2. 1 St Gul lök
    3. 2 St Vitlöksklyftor
    4. 1 Dl Kapris
    5. 150 G Svarta oliver, urkärnade
    6. 6 St Sardeller
    7. 2 Msk Olivolja
    8. 1 Burk Konserverade hela tomater
    9. 2 Krm Salt
    10. 2 Krm Svartpeppar, nymald
    11. 1 Knippa Bladpersilja
  2. Tillbehör

    1. Riven Pecorino- eller parmesanost
    2. 1 St Röd chili

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningarna.

    2. 2.

      Skala och hacka lök och vitlök. Hacka kapris, oliver, sardeller och chili.

    3. 3.

      Fräs lök, vitlök och chili i en god olivolja ca 5 minuter tills löken är mjuk och söt. Snåla inte med olivoljan då den utgör basen till tomatsåsen. Tillsätt sardeller, kapris och oliver och fräs ca 1 minut. Häll över tomater och koka ihop ca 3-4 minuter.

    4. 4.

      Tillsätt ca 1 dl pastavatten i tomatsåsen och om tid finns kan du låta pastan koka färdigt i själva såsen för en maximal smaksättning. I så fall kan du behöva tillsätta lite extra vatten i tomatsåsen.

    5. 5.

      Krydda med salt och peppar.

    6. 6.

      Hacka persiljan och låt pastan rinna av. Vänd ner persiljan och pastan i såsen. Servera genast med riven ost.

    7. 7.

      TIPS: Klipp sönder de konserverade tomaterna med en sax så får du ett trevligare tuggmotstånd hos tomaterna jämfört med att använda krossade tomater.

Är innehållet i detta recept olämpligt?