Pasta Prima

Pasta Prima

Av: / Foto: Christina Sundien
20 min
4 portioner
Salva och citron ger fräschet och sting till den här krämiga pastan.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Citron, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 1 st squash
    2. 1 st purjolök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 msk olivolja
    5. 8–10 blad färsk salvia
    6. 4 st portioner paccheri (eller annan kortskuren pasta)
    7. 250 g ricotta
    8. 1/2 st citron (rivet skal)
    9. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Hyvla squashen till band med en potatisskalare. Hacka purjon. Finhacka vitlöken. Fräs squash, purjo och vitlök i olja. Rör i salvian sista minuten.

    2. 2.

      Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara 1/2 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen.

    3. 3.

      Rör ner squash, purjo, vitlök och ricotta. Blanda ut med lite av det sparade pastavattnet för en krämigare konsistens.

    4. 4.

      Rör i citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Citron, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?