Pasta med tryffel och sotad rödlök

Pasta med tryffel och sotad rödlök

Av: / Foto: Katarina di Leva
25 min
4 personer
En lyxig rätt som passar perfekt när man vill bjuda på något enkelt men riktigt festligt! Dessutom går den snabbt att göra.
Fler recept på:
Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 2 st rödlökar
    2. 2 msk olivolja
    3. 1 dl torrt vitt vin
    4. ett par kvistar färsk timjan
    5. 300 g färsk pasta
    6. 75 g riven parmesanost
    7. 1 st liten svart tryffel (finriven)
    8. salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala lökarna och skär dem i klyftor. Hetta upp en stekpanna och torrstek lökklyftorna så hårt att de får en svart yta på kanterna.

    2. 2.

      Lägg de sotade lökklyftorna i en ny kastrull och tillsätt olivolja, vitt vin och timjan. Låt sjuda i cirka 5 minuter så att vinet kokar in i löken och får den att mjukna lätt.

    3. 3.

      Koka pastan. Repa timjanbladen och blanda löken med den nykokta pastan, parmesan och tryffel. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept på:
Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?