Pasta med timjandoftande morotssås och bönsallad

Pasta med timjandoftande morotssås och bönsallad

Av: / Foto: ica.se
20 min
4 portioner
Timjan, morot och krossade tomater och sötmandel utgör tillsammans basen i den här spännande pastarätten som toppas med en sallad med haricots verts, rostad mandel och apelsinvinägrett.
Annons

Ingredienser

  1. Morotssås

    1. 4 st morötter
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 msk olivolja
    4. 400 g krossade tomater
    5. 0,5 tsk timjan
    6. 1 dl iMat fraiche
    7. salt och peppar
  2. Sallad

    1. 1 dl sötmandel
    2. 200 g haricots verts
    3. 60 g sallad
  3. Apelsinvinägrett

    1. 0,5 st ekologisk apelsin
    2. 2 tsk vitvinsvinäger
    3. 1 msk olivolja
  4. Pasta

    1. Valfri pastasort

Gör så här

    1. 1.

      Morotssås: Skala morötter och vitlök. Grovriv morötterna och finhacka vitlöken.

    2. 2.

      Fräs morötterna och vitlöken i olivoljan i en gryta.

    3. 3.

      Tillsätt krossade tomater och timjan. Låt koka under lock ca 10 minuter.

    4. 4.

      Rör ner iMat fraiche och låt koka ytterligare 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Rosta sötmandel i en torr stekpanna och hacka den grovt.

    6. 6.

      Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka haricots verts ca 3 minuter och tag upp dem med hålslev. Skölj i kallt vatten.

    7. 7.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i det redan kokande vattnet.

    8. 8.

      Apelsinvinägrett: Vispa ihop finrivet apelsinskal, pressad apelsinjuice, vitvinsvinäger och olivolja.

    9. 9.

      Vänd ner haricots verts, sallad och de rostade mandlarna i dressingen. Servera med pasta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?