Pasta med skinksås

Pasta med skinksås

Av: / Foto: Sussane Jarl @ Recepten.se
15 min
2 Portioner
Snabbt och enkelt recept på pasta med skinksås. Skinksåsen gör du under tiden pastan kokar. Som pasta fungerar de flesta sorter som t.ex. makaroner, spaghetti eller fusilli. Som skinka kan man t.ex. använda tärnad kassler, tärnad bacon eller sidfläsk
Annons

Ingredienser

    1. 2 Portioner Pasta
  1. Skinksås

    1. 2,5 Msk Vetemjöl
    2. 4 dl Mjölk
    3. 3 Msk Grädde
    4. 200 Gram Bacon
    5. 0,5 Tsk Salt
    6. 0,5 Krm Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen under tiden som du gör skinksåsen.

    2. 2.

      Skär köttet i tärningar om du inte köpt färdigtärnat.

    3. 3.

      Vispa ut vetemjölet med lite av mjölken (ca 0,75 dl mjölk kan vara lagom till 2,5 msk mjöl). Tillsätt sedan resten av mjölken, lite i taget, under vispning. Tillsätt grädde eller smör. Låt koka upp under omrörning. Sänk plattan och låt koka ett par minuter.

    4. 4.

      Tillsätt kött-tärningarna och låt koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskot. Tänk på att olika sorters kött är olika salt så det kan behövas mer eller mindre salt.

    5. 5.

      Lägg pastan och broccoli på tallrikar och häll skinksåsen över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?