Pasta med rostad tomatsås och rosmarinfräst svamp

Pasta med rostad tomatsås och rosmarinfräst svamp

Av: / Foto: Emma Eriksson
40 min
4 personer
Så här års börjar tomaterna bli lite tråkiga och smaklösa. Att rosta dem i ugnen är ett utmärkt sätt att locka fram mer smak.
Fler recept på:
Svamp, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 6 st tomater
    2. 1 st gul lök
    3. 5 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk olivolja
    5. salt, peppar
    6. 1 msk rödvinsvinäger
    7. 1 tsk socker
    8. 200 g svamp, t ex skogschampinjoner
    9. 1 msk hackad rosmarin
    10. smör till stekning
  1. Servera med

    1. spagetti och parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skär tomaterna och löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja, salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 30 minuter, tills det börjar få färg.

    3. 3.

      Lägg allt i mixerskål och mixa med vinäger och socker. Smaka ev av med salt och peppar. Stek svampen gyllene i smör och vänd ner rosmarinen mot slutet.

    4. 4.

      Koka spagetti, häll av och rör ihop med tomatsåsen. Toppa med svampen och riven parmesan.

Fler recept på:
Svamp, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?