Pasta med rökt lax, grönkål och körvel

Pasta med rökt lax, grönkål och körvel

Av:
30 min
4 port
Pasta med kallrökt lax, svartkål och körvel, en måltid som blir extra krämig då såsen får sjuda på låg värme några minuter. Den fina smaken fås då citron blandas med de rökta aromerna från laxen, en symfoni för smaklökarna. Rör ihop allt, toppa med krövel
Annons

Ingredienser

    1. 500 g färsk fettuccine
    2. 1 st gul lök
    3. 200 g svartkål
    4. 1 msk olja
    5. 1/2 st grönsaksbuljongtärning
    6. 4 dl vatten
    7. 2 dl crème fraiche
    8. 1 msk majsstärkelse
    9. 1 st citron
    10. 1/2 kruka kruka körvel
    11. 400 g kallrökt lax

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.

    2. 2.

      Skala och skiva löken. Ansa och strimla kålen.

    3. 3.

      Fräs lök och kål i oljan i en stekpanna. Salta och peppra.

    4. 4.

      Blanda smulad buljongtärning, vatten, crème fraiche och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Sjud ca 5 minuter.

    5. 5.

      Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Smaka av såsen med citronsaften, salt och peppar. Vänd ner lök och kål.

    6. 6.

      Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

    7. 7.

      Hacka körveln grovt och blanda med citronskalet.

    8. 8.

      Blanda pastan med kålsåsen och servera med laxen. Toppa med körvelhacket.

Är innehållet i detta recept olämpligt?