Pasta med pumpa

Pasta med pumpa

Av: / Foto: Kent Jardhammar
45 min
4 portioner
Härlig och höstig pasta med butternutpumpa.
Fler recept på:
Budgetmat, Chili, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 1 st butternutpumpa (ca 500 g)
    2. olivolja
    3. 1/2 tsk chilipeppar
    4. salt, nymald peppar
    5. 500 g färsk pasta
    6. 200 g tärnat bacon
    7. 1 msk smör
    8. 2 msk små kapris
    9. 1 litet knippe slätbladig persilja
    10. 100 g fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Dela butternutpumpan, ta bort kärnorna och skär av skalet. Tärna den grovt och vänd tärningarna i olivolja, chilipeppar, salt och peppar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och ugnsbaka i 200° i 15 min tills de är mjuka.

    2. 2.

      Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av kokvattnet, men spara 1/2 dl av det.

    3. 3.

      Stek bacontärningarna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper.

    4. 4.

      Vänd ihop den nykokta pastan, med 1/2 dl kokvatten, 1 msk smör, pumpa, bacon, kapris och finhackad persilja. Toppa med smulad fetaost och mal över svartpeppar.

Tips från kocken

Butternut är ett slags pumpa med speciellt utseende. Den har en söt, nötig smak, liknande andra pumpor.
Fler recept på:
Budgetmat, Chili, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?