Pasta med pesto och ruccola

Pasta med pesto och ruccola

Av: / Foto: https://www.ica.se/recept/pasta-med-hemg
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 300 g pasta
    2. 1 kruka basilika
    3. 65 g ruccola
    4. 1/2 dl pinjenötter
    5. 1 dl riven parmesanost
    6. 2 st vitlöksklyftor
    7. 1 dl olivolja
    8. 1/2 dl rapsolja
    9. salt och peppar
    10. 8 st soltorkade tomater
    11. 50 g getost

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.

    2. 2.

      Lägg basilika, ruccola, pinjenötter, parmesanost, skalade vitlöksklyftor och oliv- och rapsolja i en mixer och mixa slät. Smaka av med salt och peppar. Försök urskilja smaken av varje ingrediens för sig. Om du kan identifiera alla smaker är balansen bra, lägg till mer av de ingredienser som döljs. Konsistensen är rätt om peston är lös men binder all olja.

    3. 3.

      Koka pasta till al dente. Strimla under tiden tomaterna. Skär bort kanterna på getosten och bryt den i små bitar.

    4. 4.

      Häll av pastan och slunga den med peston och garnera med getost och tomater.

Är innehållet i detta recept olämpligt?