Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat

Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat

Av: / Foto: ica.se
20 min
4 portioner
Snabbt, gott, enkelt = yay!
Annons

Ingredienser

    1. 2 st röda paprikor
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 270 g tofu
    4. 50 g rostade mandelspån
    5. 0,5 tsk vitvinsvinäger
    6. 65 g bladspenat
    7. 2 msk olivolja
    8. salt och peppar
    9. valfri pasta

Gör så här

    1. 1.

      Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka vitlöken.

    2. 2.

      Stek paprika och lök i hälften av oljan på medelvärme ca 10 minuter tills paprikan är helt mjuk.

    3. 3.

      Skiva zucchinin. Tärna tofun.

    4. 4.

      Mixa paprika och vitlök tillsammans med hälften av mandeln med en stavmixer. Smaka av röran med vinäger. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Stek zucchinin i 1/4 av oljan, salta och peppra. Lägg åt sidan.

    6. 6.

      Knaperstek tofun i 1/4 av oljan. Håll varmt till servering.

    7. 7.

      Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port). Blanda pasta och vatten med paprikapeston.

    8. 8.

      Vänd ner zucchini och spenat i pastan vid servering och toppa med tofu och resten av den rostade mandeln.

Är innehållet i detta recept olämpligt?