Pasta med musslor

Pasta med musslor

/ Foto: Hanneke Bonthuis
25 min
2 port
Fantastisk pastarätt med musslor!
Fler recept på:
Chili, Vitlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st gul lök (finhackad)
    2. 1 st stor vitlöksklyfta (finriven)
    3. 1/2 tsk chiliflakes
    4. 1 msk olivolja
    5. 2 dl vitt vin
    6. 1 dl vatten
    7. 1/2 st fiskbuljongtärning
    8. 1 msk smör
    9. 2 krm strösocker
    10. 2 krm chilipulver
    11. 2 krm salt
    12. 2 krm svartpeppar
    13. 1 st tomat (fintärnad)
    14. 1 msk hackad persilja
    15. 140 g pasta
    16. 500 g musslor med skal (kokta)

Gör så här

    1. 1.

      Fräs ½ finhackad gul lök, 1 stor finriven vitlöksklyfta och ½ tsk chiliflakes i 1 msk olivolja tills löken mjuknat.

    2. 2.

      Tillsätt 2 dl vitt vin och koka ihop till hälften. Tillsätt 1 dl vatten och ½ fiskbuljongtärning och koka ner till hälften igen.

    3. 3.

      Vänd ner 1 msk smör och smaka av med 2 krm strösocker, chilipulver, salt och svartpeppar. Såsen ska ha en kraftig smak.

    4. 4.

      Vänd ner 1 fintärnad tomat, 1 msk hackad persilja, nykokt pasta (140 g okokt) samt 500 g kokta musslor med skal (finns färska i vakuumförpackning eller frysta) i såsen.

Fler recept på:
Chili, Vitlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?