Pasta med kryddig salsicciasås

Pasta med kryddig salsicciasås

Av:
25 min
4
Smakrik pastarätt där den färska, kryddiga korven spelar första fiolen.
Annons

Ingredienser

  1. Pappardelle (eller annan bandpasta)

    1. 500 g
  2. Salsiccia-korv

    1. 400 g
  3. Olivolja

    1. 2 Msk
  4. Finhackad gul lök

    1. 1 st
  5. Rivna vitlöksklyftor

    1. 2 st
  6. Röd chili

    1. 0,5 st
  7. Färsk svamp

    1. 200 g
  8. Tärnade tomater

    1. 3 st
  9. Vitt vin

    1. 2 dl
  10. Persilja

    1. 1 kruka
  11. Riven pamesan

    1. 2 dl
  12. Salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Dra av skinnet från korvarna och mosa färsen med en gaffel. Dela tomaterna och skär i tärningar. Värm olja i en gryta och bryn korvsmet, gul lök och svamp. Tillsätt riven vitlök och finhackad chili och bryn ytterligare någon minut.

    2. 2.

      Häll i de fint tärnade tomaterna och vin och låt koka ihop cirka 7-10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

    3. 3.

      Blanda med den nykokta pastan, vänd ned persilja och strö över rikligt med parmesanost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?