Pasta med kassler och rotfrukter

Pasta med kassler och rotfrukter

Av: / Foto: Anna Skoog, Peter Kam
25 min
4 portioner
Rätten får mycket smak från en god och enkel dressing.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Budgetmat, Morot, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg blandade rotfrukter, t ex morot, palsternacka och kålrot
    2. salt och peppar
    3. 2 msk olivolja
    4. 250 g kassler, skuren i stavar
    5. 250 g spaghetti Ⓖ
    6. 2 msk hackad persilja
    7. fnrivet skal från 1 citron
  1. Dressing

    1. 1 msk pressad citron
    2. 1 tsk honung
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. 3 msk olivolja
    5. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och skär dem i skivor eller stavar och lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Salta, peppra och ringla över oljan. Ugnsrosta cirka 10 minuter, rör om någon gång under tiden.

    2. 2.

      Lägg kasslern bredvid rotfrukterna. Stek ytterligare cirka 10 minuter.

    3. 3.

      Koka pastan under tiden.

    4. 4.

      Blanda dressingen i en stor skål. Vänd ner rotfrukterna med kasslern och den nykokta pastan. Blanda i persilja och citronskal och servera genast.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Budgetmat, Morot, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?